Zeer geslaagde avond voor mantelzorgers

© Laura van den Boogaard
Ruim 100 Wageningse mantelzorgers en zorgvrijwilligers kregen op vrijdag 22 oktober 2021 een geheel verzorgde avond in de sfeervolle Grote Kerk op de Markt aangeboden. Een diner lang konden zij zorgeloos genieten van heerlijk eten en verwennerij. De gerechten van restaurant Colors werden met warme aandacht geserveerd door de leden van Rotaryclub Wageningen. Drie Wageningse kunstenaars deden er nog een schepje bovenop met voordracht van gedichten en muziek. Rotary organiseerde deze avond in samenwerking met Solidez Mantelzorg.

Het diner stond al voor najaar 2020 gepland, maar kon toen niet doorgaan vanwege de bekende reden: C…. Nu gelukkig wel! Tegen 17:30 uur stroomden de gasten binnen en ze werden naar één van de stijlvol gedekte tafels geleid.

Rotary op zijn best
Rik Winsemius, een van de organisatoren van Rotaryclub Wageningen: “Wat ik mooi vind is dat we voor deze mensen, die normaal zo keihard voor anderen zorgen, een avond kunnen organiseren waarbij zij nu een keer centraal staan. In coronatijd is er juist van mantelzorgers heel veel extra’s gevraagd. Hun enorme inzet is vaak alleen bekend bij een kleine kring bekenden. Nu kunnen we benadrukken hoe speciaal het eigenlijk is dat je met zoveel aandacht voor je naaste zorgt. Waarom dit initiatief past bij Rotary? Dit past, omdat wij juist van dienst willen zijn voor een ander. ‘Service above Self’ (dienstbaarheid boven eigenbelang), is ons adagium. ‘To serve’, (be)dienen, dat doen we vanavond letterlijk. Dat is voor mij Rotary op zijn mooist”, aldus Rik.

© Laura van den Boogaard
In het middelpunt
De Rotaryleden deden hun uiterste best om hun taak als bediening zo goed mogelijk uit te voeren. Aan de gezichten van de gasten was te zien dat dit bijzonder gewaardeerd werd. Een van de mantelzorgers tijdens het diner: “Vooraf kende ik niemand van de gasten. Dat vond ik een beetje spannend. Maar gezellig praten doen we toch, heel leuk. Het doet ons goed om eens in het middelpunt te staan.”

Enerverende intermezzo’s

© Laura van den Boogaard
De sfeer kwam er goed in na de prachtige gedichten van Ivanka de Ruijter o.a. over de Omnibus, de bus vol Wageningse verhalen. Haar laatste gedicht ’Sterren’ is een ode aan vrijwilligers, hoe toepasselijk. Verrassend was ook het optreden van sopraan Iris de Koomen, begeleid door Cees Mobach. Italiaanse en Franse operaliederen werden met verve uitgevoerd. Iris schroomde niet om enkele gasten een kleine rol in het verhaal te geven. Zo zocht zij in het publiek haar ‘vader’ om hem toestemming te vragen voor haar liefde voor een man. Hilariteit toen zij uiteindelijk voor een van de heren neerknielde, alsof hij haar vader was. Bij haar slotstuk sprong zij als klap op de vuurpijl in de armen van een argeloze toeschouwer aan de kant. Om 21:30 uur, na het driegangendiner en koffie met bonbons, werd de avond met alom blije gezichten afgesloten.

Mogelijk gemaakt door
Doelstelling van Rotary is o.a. om zich in te zetten voor maatschappelijk doelen in de eigen omgeving, door zelf de handen uit de mouwen te steken en waar nodig door financiële steun te geven. Het diner is georganiseerd en bekostigd door Rotaryclub Wageningen, met hulp van de sponsors Auto Versteeg Buurman, Columbus koffie/thee/kookwinkel en Rotaryclub Wageningen Bergpoort en met de opbrengst van ‘Geef een bord cadeau’. Het werd tevens ondersteund door WageningenDoet.


« Nieuws