Wageningse Cultuurzomer 2022

Ook in 2022 weer een ‘cultuurzomer’ in Wageningen, de derde editie alweer. Van 1 tot en met 28 augustus met een breed aanbod van concerten, theater, buitenfilms, Letteren-programma, kunstexpositie, workshops tot de kunstmarkt Montmartre aan de Rijn. Een programma met ‘voor-elk-wat-wils’.

De Grote Kerk Wageningen is een van de vier locaties waar het gaat plaatsvinden. Naast wederom de zeer gewaarde kunstexpositie ‘Kunst in de Kerk’ is nieuw dit jaar ‘Klassiek in de Kerk’.

Kunst in de Kerk geeft dit jaar het publiek inzicht in het maakproces van de kunstenaar. Op diverse manieren tonen de verschillende kunstenaars hun eigen maakproces waarbij er ook een aantal workshops gegeven worden. Een aantal kunstenaars nodigen je uit om deel te nemen aan het maakproces van een kunstwerk. Iedere week presenteren vijf kunstenaars van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen hun werk in de Grote Kerk in aanwezigheid van de Wageningen Comedy Club. Kortom, ook dit jaar zijn er weer volop dingen te beleven tijdens ‘Kunst in de Kerk’. Kom gewoon elke week even langs om het allemaal zelf te zien en te ervaren.

Nieuw is Klassiek in de Kerk met op de donderdagavonden een klassiek concert. Een verbreding van het aanbod in de ‘cultuurzomer’ en een muziekstijl passend bij de Grote Kerk. Drie klassiek geschoolde Wageningse musici brengen samen met bekende en minder bekende musici een mooi en gevarieerd scala aan ‘klassieke’ muziek. Van een poëzieconcert, opera duetten en solo’s, liedrepertoire voor bariton en piano tot romantische kamermuziek op een zwoele zomeravond.

Kom genieten van 4 weken cultuur in onze prachtige Groter Kerk!

Meer informatie op onze “U!TAgenda” of de “Agenda van Wageningse Cultuurzomer


« Nieuws