Vergroening van de Markt

Door een groep MSc studenten ‘Landschapsarchitectuur en planning’ van WageningenUR is in opdracht van vereniging voor ondernemers van Wageningen (SOW) een onderzoek gedaan naar het verbeteren van de binnenstad en haar aantrekkelijke kenmerken. Door de toenemende druk op de stad is er behoefte aan innovatieve oplossingen die de alliantie tussen stedelijke ontwikkeling en de natuurlijke omgeving bevorderen. De plannen draaien dan ook om de uitdagingen als stedelijke hittestress, waterbeheer, menselijk welzijn, aantrekkelijkheid en biodiversiteit in de binnenstad van Wageningen.

Afgelopen woensdag 5 juli was de eind-presentatie van dit Academic Consultancy Trainings project waarbij het locatiemanagement van de Grote Kerk aanwezig was evenals wethouder Erik-Jan Bijleveld van o.a. klimaat en Robert Frijlink als SOW centrummanager en opdrachtgever. Eensgezinds waren de reacties op het rapport en de voorgedragen oplossingen: “het vergroot de leefbaarheid, de aantrekkelijkheid van de binnenstad, en eenvoudig en snel te implementeren”. Laten we gelijk beginnen, dit hoeft geen jaren aan besluitvorm en uitvoering te duren. Hoe gaaf zou het zijn dat deze ‘toegepaste wetenschap’ in het hart van de stad realiteit wordt, Wageningen City of Life Sciences.

Het rapport bevat aanbevelingen voor de aanpak van de Hoogstraat, het Salverdaplein en de Markt met prominent het ovaal rond de Grote Kerk.


« Nieuws