Grote Kerk Wageningen organiseert 5 bijzondere sponsor evenementen!

Sinds de zomer van 2020 is de Grote Kerk op de Markt in Wageningen in gebruik als bijzondere locatie voor concerten en evenementen. De beperkingen rondom corona zorgden er helaas voor dat een vliegende start niet mogelijk was. desondanks is het afgelopen jaar gebleken dat deze nieuwe veelzijdige locatie een fantastische aanvulling is voor Wageningen En ervaren wordt als een bijzonder podium.


Het fraai gerestaureerde en heringerichte rijksmonument is in eigendom van de Stichting Oude Gelderse Kerken en wordt geëxploiteerd door de Stichting Grote Kerk Wageningen. Doel van de exploitatie is om het gebouw voor toekomstige generaties te behouden en breed in te zetten voor tal van activiteiten en evenementen. Dit onder het motto: “Kerk in de Stad” “Stad in de Kerk”.

Op de zondagen huurt de vorige eigenaar, de protestantse gemeente Wageningen, de kerk voor haar diensten. De overige dagen van de week kan de kerk gehuurd worden voor allerlei activiteiten. De exploitatie van het kerkgebouw vindt volledig zonder subsidies plaats.

Bij de herinrichting zijn veel nieuwe inrichting elementen aangeschaft, waaronder 245 nieuwe comfortabele stoelen. Het laatste stukje financiering voor deze stoelen moest nog via sponsoring bij elkaar verzameld worden. Dit was niet goed mogelijk gedurende te tijd met corona beperkingen.
Nu er gelukkig weer meer mogelijk is, organiseert de Stichting Grote Kerk Wageningen een vijftal verschillende evenementen waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de afbetaling van de stoelen.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Donderdag 14 oktober: Concert van Dubbelspel Orgel en Carillon (Gonny van der Maten en Boudewijn Zwart) Aanvang 20.00 uur
  • Donderdag 28 oktober: Concert door het Wagenings Studenten Koor en Orkest vereniging, gevarieerde stukken in afwisselende kleine bezettingen. Aanvang 20.00 uur
  • Donderdag 11 november: Concert van Samenvloeiing Orgel en Hobo (Gonny van der Maten en Anja van der Maten) Aanvang 20.00 uur
  • Zaterdag 13 november: Jong Talent Concert door Wageningse singer-songwriters en Wageningse bands, aanvang 20.00 uur
  • Vrijdag 19 november: Sponsor Diner verzorgd door de Wageningse Lions en Soroptimisten
  •  
    Voor nadere informatie en kaartverkoop kijk op de U!TAgenda


    « Nieuws