Drie hoogtepunten, drie uitersten.

Vorige week was de Grote Kerk Wageningen volop in gebruik en was ook zichtbaar wat bedoeld wordt met ‘Stad in de Kerk’.

Het begon woensdag 30 juni met de start van de officiële opening de Wageningse CultuurZomer 2021 met minister Ingrid van Engelshoven van OCW, gedeputeerde Peter Drenth van de Provincie Gelderland, onze kersverse burgemeester Floor Vermeulen en wethouder Anne Janssen die de Wageningse CultuurZomer mede mogelijk heeft gemaakt. Een mooie gelegenheid om het voortbestemmen van de Grote Kerk Wageningen van ‘Kerk in de Stad’ naar ‘Stad in de Kerk’ in bedrijf te zien. Nu voor een officieel ontvangst en als expositieruimte voor ‘Kunst in de Kerk’.

Fijne ontvangst gisteren. Het was het best denkbare begin van het bezoek van de minister. Zowel de minister als gedeputeerde waren heel erg onder de indruk’, aldus wethouder Anne Janssen.

Foto Catalijn Adelmund
Donderdagavond 1 juli mocht MiniCulture de spits afbijten als eerste van zeven Silent Disco’s de komende weken. Nu nog geen test event waardoor er maar 100 jongeren na vijftien maanden weer los mochten gaan. Leuk om te zien hoe met respect voor het kerkgebouw er door jonge mensen gedanst en gefeest wordt. “Gaaf dat dit in de kerk kan”, was een veelgehoord compliment.

Foto Remco Zuijdgeest
Hoe anders was het vrijdagavond 2 juli toen het Kamerkoor Musica Vocale ‘Vespers’ van Rachmaninov ten gehore bracht. Hoe geweldig klonk dat. Het was fantastisch en smaakt naar meer. Koorleden, dirigent en het publiek waren laaiend enthousiast over de akoestiek in de Grote Kerk. De herinrichting en restauratie aan de binnenkant hebben daar wel een extra plusje aan toegevoegd. Mooi om te horen.

Foto Frits Huijbers

« Nieuws