Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vooraankondiging

Rhinegold Festival

13 oktober 2022 | 08:00 - 15 oktober 2022 | 23:00

Klassieke muziek is toch saai en voor deftige mensen? Niks is minder waar! Omdat te horen en te laten zien organiseert de Wageningse klassieke pianist Michel Xie op 13, 14 en 15 oktober 2022 een nieuw en verfrissend kamermuziekfestival met de naam: Rhinegold Festival.

Met dit festival willen Michel Xie en zijn Stichting Klassiek in Wageningen laten zien dat klassieke muziek leeft en door jonge mensen vol passie en vuur gespeeld kan worden. Laat je in de Grote Kerk meevoeren door de muziek die vaak nauw aan het hart liggen van de spelende musici. Zij leggen uit waarom zij zo van deze muziek houden en leggen uit waar men als publiek naar kan luisteren en welke beelden of emoties er wellicht opgeroepen kunnen worden bij de gespeelde stukken.

De hoofdlocatie van het festival vindt plaats in de Grote Kerk van Wageningen. Hij is recent gerenoveerd en kan omgetoverd worden tot een sfeervolle concertlocatie. Verder zullen er ook concerten geven in het cultuurgebouw ‘Impulse’ op de Campus van de WUR en in de BBLTHK van Wageningen.

Wie is Michel Xie?
Opgegroeid in Wageningen en heeft hier zijn hele jeugd doorgebracht. Daarna naar Amsterdam verhuisd om aan het Conservatorium van Amsterdam klassiek piano te gaan studeren. Na zijn studie in Amsterdam naar Londen gegaan om zich te verdiepen in kamermuziek. Een specialisatie in ‘Piano Accompaniment’ aan de Royal Academy of Music werd uiteindelijk zijn vervolgstudie. Halverwege die studie begon de pandemie. Michel heeft van dichtbij gezien wat dit voor een effect heeft gehad op medestudenten die in deze tijd moesten afstuderen. Met de hoop dat we nu het einde in zicht hebben van deze pandemie, heeft hij dit festival opgezet.

Weer terug in Nederland en in Wageningen kwam hij erachter dat de Grote Kerk compleet was gerenoveerd en hierdoor dus uiterst geschikt was als concertlocatie. Nu hoopt Michel Xie in 2022 een mooie start te maken in Wageningen door een groots aanbod aan klassieke muziek te bieden.

Meer over Michel XieAl vast een amuse?
De musici die op 18 en 25 augustus tijdens de Wageningse Cultuurzomer bij Klassiek in de Kerk optreden, zullen ook terugkeren tijdens dit festival, aangevuld met veel meer topmusici van internationaal niveau.

Meer informatie volgt.

Gegevens

Begin:
13 oktober 2022 | 08:00
Einde:
15 oktober 2022 | 23:00