Faciliteiten

Ruimtes

Naast het middenschip, de zijbeuken en het koor, beschikt de kerk over 4 nevenruimtes (allen ca 25-30 m2) die kunnen dienen als kleedruimte, inspeelruimte, wachtruimte of voor vergader-/overlegruimte bij een symposium.

Geluid en instrumenten

Koren en orkesten treden graag op in de Grote Kerk vanwege de mooie akoestiek. Het Flentrop orgel kan na overleg bespeeld worden door een gediplomeerd organist. Zo óok het kleinere Koororgel. Daarnaast is er een piano beschikbaar.

AV-hulpmiddelen & Internet

Er is een modern geluidssysteem, met vaste en loopmicrofoons. Groot deel van de kerkzaal is voorzien van een ringleiding voor slechthorenden. Er zijn grote (mobiele) beeldschermen en het is mogelijk beeldopnames te maken en/of live streaming via internet te verzorgen met de aanwezige camera’s (2 hoogwaardige 360° vaste videocamera’s). Uiteraard is er een draadloos wifinetwerk beschikbaar.

Verlichting

De zes monumentale kroonluchters in combinatie met de geavanceerde LED (RGBW) lichtinstallatie kunnen tijdens elk evenement voor een eigen bijzondere sfeer in elke gewenste kleurcombinatie zorgen.

Catering

De Grote Kerk beschikt over een ruime, professionele cateringkeuken (doorschuifvaatwasser/koelkast/krachtstoom) en een uitgiftebalie in de noordbeuk met koelkasten. Professionele cateraars kunnen hiermee goed uit de voeten. Voor het schenken van koffie, thee en fris zijn er standaard voorzieningen tot 300 personen aanwezig.

Verwarming

De kerk beschikt over een moderne verwarmingsinstallatie met vloerverwarming die ook in de winter voor een aangenaam binnenklimaat zorgt.

Meubilair

Met 245 praktische en comfortabele stoelen kunnen verschillende opstellingen gemaakt worden. Aangevuld met vaste zitplaatsen (kerkbanken) en eventueel extra ingehuurde stoelen zijn er zit-opstellingen tot ca 430 personen mogelijk.

Sanitair en garderobe

De kerk beschikt over een moderne toilettengroep, inclusief mindervaliden toilet, en garderobe voorzieningen.

Aanvraag verhuur