Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hemel en Aarde Lustrumconcert Vivavoce

6 oktober 2023 | 20:15 - 22:30

In the beginning – Aaron Copland
A Company of Heaven – Benjamin Britten

De goede vrienden Britten en Copland waren beide toonaangevende componisten in hun land in de 20e eeuw. Aaron Copland (‘00 – ‘90) had als componist en compositie-leraar een zeer grote invloed op de Amerikaanse muziek. Zijn beroemdste werk is de ‘Fanfare for the common man’, geschreven tijdens de 2e wereld oorlog. Benjamin Britten (‘13 – ‘76) was in Engeland, componist, dirigent en pianist. Zijn meest bekende werken zijn ‘The young person’s guide to the orchestra’ en ‘a Ceremony of Carols’.

Vivavoce voert van beide componisten een werk uit, waarin hun talent als componist duidelijk naar voren komt. Soms is de muziek romantisch of ingetogen, dan uitbundig en expressief, en op momenten jazzy of zelfs atonaal. ‘In the beginning’ van Aaron Copland is gebaseerd op het scheppingsverhaal en vertelt over de eerste 7 dagen van de aarde. In ‘A Company of Heaven’ brengt Britten verschillende verhalen over Engelen en hemelse verschijningen bij elkaar. Britten maakt dit werk tot een waar muzikaal spektakel voor koor, strijkorkest, pauken, kerkorgel, met solo’s voor sopraan en tenor en daarnaast 2 sprekers die de luisteraar meenemen door het verhaal.

Vivavoce, o.l.v. Jori Klomp

Sopraan: Aïsha Tümmler
Tenor: Jeroen de Vaal
Sprekers: Galen Dole & Ernestine Hoegen
Orgel: Gonny van der Maten
Orkest: Ensemble Sequenza

Datum: vrijdag 6 oktober 2023
Aanvang: 20.15 uur
Kerk open 19:45

Bestel kaarten

Toegang: 25 Euro Jongeren/Student: 20 Euro, kaarten zijn ook verkrijgbaar bij: Columbus koffie/thee/delicatessen, Junusstraat 27a, Wageningen.

Kunt u niet op 6 oktober, wellicht zaterdag 7 oktober 2023 in Nijmegen, Antonius van Paduakerk a/d Groesbeekseweg 96 Nijmegen

Gegevens

Datum:
6 oktober 2023
Tijd:
20:15 - 22:30