Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Vivavoce – Hohe Messe J.S. Bach

15 juni 2024 | 20:00 - 22:30

Hohe Messe van J.S. Bach

“De grootste menselijke prestatie sinds de uitvinding van het wiel”, zo beschrijft Merlijn Kerkhof de wereldberoemde Hohe Messe van Johann Sebastian Bach in een recensie in De Volkskrant. Dit religieuse meesterwerk, bestaande uit een adembenemend Kyrie, virtuose aria’s en duetten, schitterende orkestdelen, een rijk palet aan instrumentele solo’s en een ontroerend Dona nobis pacem, schreef Bach slechts één jaar voor zijn dood. Overigens niet als requiem, maar als visitiekaartje voor een nieuwe positie. Er moest brood op de plank en waarom zouden spiritualiteit en commercie niet samengaan?

Bachs Hohe Messe vormt een virtuoze staalkaart van al zijn muzikale en religieuze overtuigingen en twijfels. Gedachten die Bach op onnavolgbare wijze omzette in klanken, die hij vervolgens samenvoegde tot een onvergetelijke luisterervaring.

Kom, geniet met ons mee!

Vivavoce is een projectkoor o.l.v. Jori Klomp dat kort maar intensief repeteert. Het koor repeteert altijd op zondag: gemiddeld komt het neer op een hele zondag in de drie weken. Het voordeel van deze werkwijze is dat ook leden die naar elders verhuizen nog mee kunnen blijven doen: zo’n hele repetitiedag is de reistijd wel waard.

Aanvang Concert: 20:15
Kerk open: 19:30

Gegevens

Datum:
15 juni 2024
Tijd:
20:00 - 22:30