Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

“Samenvloeiing van Orgel & Hobo” | Crowdfunding-event

11 november 2021 | 20:00 - 22:30

Een Crowdfunding-event Grote Kerk, voor het laatste stukje financiering van de restauratie en herinrichting van deze verrassend veelzijdige, monumentale locatie in het hart van Wageningen.

De mooie milde klanken van hobo en orgel vloeien in dit concert samen. Organiste Gonny van der Maten en hoboïste Anja van der Maten leggen de nadruk op het samenspel tussen orgel en hobo. Ongekend beleven van een bijzondere combinatie.

De muziek is gekozen vanuit het idee dat 11 november een heel bijzonder dag is: St. Maarten, het begin van het Carnavalsseizoen, de herdenking van het einde van de 1e Wereldoorlog. Ook is het herfst en is in november de dag van St.Caecilia, patrones van de musici.

Het samenspel komt tot uiting in composities van Rheinberger, Bernard Krol, Johan Wagenaar en Jean Langlais. Verder klinkt er muziek van Sweelinck, Toon Hagen, Lemmens, Hendrik Andriessen en Albert de Klerk.


Foto Gonny van der Maten
Anja van der Maten is hoboïste in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ze studeerde bij Heinz Friesen, Bart Schneemann en Remco de Vries aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Verleent veelvuldig haar medewerking aan concerten, cd-producties en radio- en tv-opnamen met koren en orkesten in het hele land.

Gonny van der Maten is concertorganist, cantor-organist van de Lutherse kerk in Ede, dirigent van het Tiels Madrigaal Koor en docent aan de Bachschool in Soest. Zij genoot haar opleiding aan het Amsterdamse Conservatorium bij orgel hoofdvakdocent Albert de Klerk.


Datum: donderdag 11 november 2021
Aanvang: 20.00 uur
Kerk open: 19.30

Online verkoop: € 12,50        Tickets

Als Culturele instelling werken wij met het “Coronatoegangsbewijs”

Gegevens

Datum:
11 november 2021
Tijd:
20:00 - 22:30