Laden Evenementen

« Alle Evenementen

‘Klassiek in de Kerk’ met ‘Broze Aarde’

4 augustus 2022 | 20:00 - 23:00

Nieuw in de Wageningse Cultuurzomer 2022 is “Klassiek in de Kerk”, elke week een klassiek concert op donderdagavond. In de eerste van deze reeks voert de Wageningse organiste Gonny van der Maten samen met een aantal blazers (van het Ned. Blazers Ensemble) een programma uit rond de tekst Broze Aarde van de Zuid Afrikaanse dichteres Antjie Krog.

Twee jaar geleden verraste Antjie Krog, een internationaal gerenommeerd dichteres, haar internationale publiek met een in de vorm van een hoogmis geschreven als ode aan onze planeet. In dit poëzieconcert lezen we een mis, een mis voor het universum, die muzikaal wordt onderstreept en ingekleurd. Een requiem voor de aarde die uitgeput raakt door toedoen van de mens. De broosheid van zowel de aarde als de mens wordt hier bezongen. Aan de ene kant zingt zij de lof van de schoonheid van de schepping, alles wat groeit en bloeit. Aan de andere kant toont zij wat mensen elkaar en de aarde aandoen: armoede, geweld, beschadiging. Aan het begin worden de zonden beleden, het einde biedt hoop: ‘ga heen, wordt verzorgers van de Aarde en tors het Juk van Kostbaarheid.’

Een oproep en aanklacht tegelijk: hoe kunnen wij zorgen voor elkaar als wij niet zorgen voor onze broze aarde die op het punt van breken staat. Doe iets nu het nog kan!

Uitvoerende: Jeannette Landré – fluit, Annemiek de Bruin – klarinet, Sophie Schreurs – klarinet, Marieke Stordiau – fagot, Gonny van der Maten – orgel, Janneke Bron en Auke Oevering – voordracht.

Datum: donderdag 4 augustus 2022
Aanvang: 20.00 uur
Kerk open: 19.30 uur

Online verkoop: € 15,00 Kaartverkoop

Gonny van der Maten

Gegevens

Datum:
4 augustus 2022
Tijd:
20:00 - 23:00