Laden Evenementen

« Alle Evenementen

‘Klassiek in de Kerk’ met ‘Vuur en passie’

25 augustus 2022 | 20:00 - 23:00

Nieuw in de Wageningse Cultuurzomer 2022 is ‘Klassiek in de Kerk’, elke week een klassiek concert op donderdagavond. Voor het laatste concert in deze reeks nodigt de Wageningse klassieke pianist Michel Xie twee internationale muziekvrienden uit voor een concert vol ‘Vuur en passie’; romantische kamermuziek op een zwoele zomeravond.

De Nederlandse klarinettiste Gerbrich Meijer studeerde in Denemarken en aan het prestigieuze Colburn School in Los Angeles, Verenigde Staten. Zij is genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2022 en heeft de “Special Prize” ontvangen tijdens de Carl Nielsen International Competition 2022. De Duitse cellist Joel Siepmann is momenteel aanvoerder bij het Metropole Orkest. Hij studeerde aan de Royal Academy of Music in Londen en was een prijswinnaar op het Trondheim International Chamber Music Competition 2019. Michel Xie studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde zijn studie aan de Royal Academy of Music in Londen waar hij de Harold Craxton Prize voor kamermuziek ontving en de Regency Award voor zijn bijdrage en uitzonderlijke studietijd aan de Academy. Zij zullen een programma presenteren in verschillende formaties, van onder andere een onstuimige Mendelssohn cellosonate, naar de jazzy Three Preludes van Gershwin en tot slot de hartstochtelijke klarinettrio van Brahms.

Michel Xie organiseert op 13, 14 en 15 oktober een nieuw en verfrissend kamermuziekfestival in de Grote Kerk van Wageningen met de naam: Rhinegold Festival. De musici die op de avonden van de Wageningse Cultuurzomer optreden, zullen ook terugkeren tijdens dit festival. Ze zullen aangevuld worden door veel meer topmusici van internationaal niveau en brengen muziek die hen nauw aan het hart liggen. Meer informatie is te vinden op: www.rhinegold.nl

Datum: donderdag 25 augustus 2022
Aanvang: 20.00 uur
Kerk open: 19.30 uur

Online verkoop: € 15,00 Kaartverkoop

Gerbrich Meijer, Joel Siepmann & Michel Xie

Gegevens

Datum:
25 augustus 2022
Tijd:
20:00 - 23:00