Laden Evenementen

« Alle Evenementen

‘Klassiek in de Kerk’ met ‘De zingende stem’

18 augustus 2022 | 20:00 - 23:00

Nieuw in de Wageningse Cultuurzomer 2022 is ‘Klassiek in de Kerk’, elke week een klassiek concert op donderdagavond. Dit keer is het de Wageningse klassieke pianist Michel Xie die één van de grootste zangtalenten van Nederland naar de Grote Kerk in Wageningen brengt als de ‘De zingende stem’ met hoogtepunten uit het liedrepertoire voor bariton en piano.

De bariton Raoul Steffani is winnaar van de Dutch Classical Talent Publieksprijs 2018 en de Grachtenfestivalprijs 2018. Hij is afgestudeerd aan de Universität für Musik und darstellende Kunst in Wenen en bij Xenia Meijer aan de conservatoria van Amsterdam en Tilburg, waar hij summa cum laude afstudeerde. Momenteel wordt hij gecoacht door Margreet Honig. Van 2016 tot 2018 was hij lid van de Dutch National Opera Academy. Michel Xie studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en vervolgde zijn studie aan de Royal Academy of Music in Londen waar hij de Harold Craxton Prize voor kamermuziek ontving en de Regency Award voor zijn bijdrage en uitzonderlijke studietijd aan de Academy. Hierna werd hij benoemd tot de Hodgson Fellow voor het studiejaar 2021/2022 waarvoor hij terugkeert om les te geven aan de huidige Academy studenten. Raoul en Michel zullen een avondrecital geven met hoogtepunten uit het romantische liedrepertoire voor zang en piano. Dit is hun eerste samenwerking ooit en ze zij zullen als duo terugkeren tijdens het Rhinegold Festival. Maar vanavond dus een primeur en de belofte dat het een magische avond gaat worden!

Michel Xie organiseert op 13, 14 en 15 oktober een nieuw en verfrissend kamermuziekfestival in de Grote Kerk van Wageningen met de naam: Rhinegold Festival. De musici die op de avonden van de Wageningse Cultuurzomer optreden, zullen ook terugkeren tijdens dit festival. Ze zullen aangevuld worden door veel meer topmusici van internationaal niveau en brengen muziek die hen nauw aan het hart liggen. Meer informatie is te vinden op: www.rhinegold.nl

Datum: donderdag 18 augustus 2022
Aanvang: 20.00 uur
Kerk open: 19.30 uur

Online verkoop: € 15,00 Kaartverkoop

Steffani Raoul & Michel Xie


Gegevens

Datum:
18 augustus 2022
Tijd:
20:00 - 23:00